קיש פלפלים ללא גלוטן – "מולינו"
כשעתיים
בינוני
2 קישים
חומרים
300 גרם תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס מים קרים
למילוי:
100 גר' גבינת ריקוטה או שמנת חמוצה
100 גר' גבינה בולגרית/פטה
50 גר' גבינה קשה מגוררת (מוצרלה/צהובה/גאודה/פרמזן וכו')
כוס וחצי פלפלים קלויים פרוסים.
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את השמנת החמוצה והמים הקרים ולשים עד קבלת בצק. במידת הצורך ואם הבצק לא מתחבר ניתן להוסיף עוד כמה כפות של מים קרים.
- מוציאם את הבצק למשטח עבודה ויוצרים צורה של דופן. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה בערך (אפשר ללילה במקרר).
- על נייר אפייה מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ- 20 ס"מ.
- מערבבים את כל הגבינות ומורחים חצי מהתערובת על הקיש. מפזרים מעל פלפלים קלויים ומזלפים שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות עד שהבצק משחים מעט.