תפריט

מתכונים

פיתות מקמחים עתיקים

כ-16 שעות כולל התפחות
בינוני
כ-10 יחידות

חומרים

350 ג' פוליש (200 ג'  קמח כוסמין + 150 ג' מים + 1 ג' שמרים יבשים – הוראות הכנה בהמשך)

 

900 ג' כוסמין מלא "קמח הארץ"

100 ג' קמח קורסן "קמח הארץ"

715 ג' מים קרים

15 ג' דבש

3 ג' שמרים טריים / 1 ג' שמרים יבשים

26 ג' מלח גס

אופן ההכנה

אופן הכנת הפוליש

לערבב יחד קמח, מים ושמרים. לשים בכלי סגור ולתת לתסוס 8-10 שעות.

 

אופן הכנת הבצק

לשים בקערת המיקסר מים, דבש וקמח וללוש 5 דקות במהירות איטית.

להוסיף מלח וללוש עוד 4 דקות.

לתת לבצק לנוח 20 דקות. לאחר מכן להוציא למשטח מקומח, לשטח בעדינות ולקפל מ-4 הפינות למרכז, ליצור כדור ולהחזיר למנוחה נוספת בקערה, של 20 דקות.

לחזור על הקיפול והכידרור עוד 4 פעמים. להתפיח בחוץ ל-4 שעות, או במקרר ללילה.

לאחר תום התפיחה לחלק את הבצק ליחידות במשקל 200 ג' ולכדרר לכדור. לתת לנוח 20 דקות.

לחמם תנור ל-240 מעלות.

לאחר המנוחה, לשטח את הבצק בעזרת קצות האצבעות ולהניח בתבנית.

לאפות כ-15 דקות.

פיתות מקמחים עתיקים

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד