לקוחות יקרים, גם בימים אלה טחנת הקמח והחנות עובדות במלוא המרץ. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך ה- 31.3.2020 . ניתן להגיע ולקנות בחנות המפעל עד לתאריך 7.4.2020. החנות תשוב ותיפתח מיד לאחר חג הפסח. חג שמח וכשר

לקוחות יקרים, גם בימים אלה טחנת הקמח והחנות עובדות במלוא המרץ. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך ה- 31.3.2020 . ניתן להגיע ולקנות בחנות המפעל עד לתאריך 7.4.2020.
החנות תשוב ותיפתח מיד לאחר חג הפסח. חג שמח וכשר

מתכונים

פיתות מקמחים עתיקים

כ-16 שעות כולל התפחות
בינוני
כ-10 יחידות

חומרים

350 ג' פוליש (200 ג'  קמח כוסמין + 150 ג' מים + 1 ג' שמרים יבשים – הוראות הכנה בהמשך)

 

900 ג' כוסמין מלא "קמח הארץ"

100 ג' קמח קורסן "קמח הארץ"

715 ג' מים קרים

15 ג' דבש

3 ג' שמרים טריים / 1 ג' שמרים יבשים

26 ג' מלח גס

אופן ההכנה

אופן הכנת הפוליש

לערבב יחד קמח, מים ושמרים. לשים בכלי סגור ולתת לתסוס 8-10 שעות.

 

אופן הכנת הבצק

לשים בקערת המיקסר מים, דבש וקמח וללוש 5 דקות במהירות איטית.

להוסיף מלח וללוש עוד 4 דקות.

לתת לבצק לנוח 20 דקות. לאחר מכן להוציא למשטח מקומח, לשטח בעדינות ולקפל מ-4 הפינות למרכז, ליצור כדור ולהחזיר למנוחה נוספת בקערה, של 20 דקות.

לחזור על הקיפול והכידרור עוד 4 פעמים. להתפיח בחוץ ל-4 שעות, או במקרר ללילה.

לאחר תום התפיחה לחלק את הבצק ליחידות במשקל 200 ג' ולכדרר לכדור. לתת לנוח 20 דקות.

לחמם תנור ל-240 מעלות.

לאחר המנוחה, לשטח את הבצק בעזרת קצות האצבעות ולהניח בתבנית.

לאפות כ-15 דקות.

פיתות מקמחים עתיקים

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד