תפריט

מתכונים

פיצה דקה בסגנון נפוליטני (מתכון של גבי זנגו)

5 שעות
קל

חומרים

1 ק"ג קמח פיצה

640 גרם מים

4 גרם שמרים

20 גרם דבש / סוכר (במידה ומתפיחים מעל 8 שעות ניתן לוותר)

24 גרם מלח

אופן ההכנה

לשים את כל המרכיבים, מלבד המלח, במיקסר במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד,

מגבירים את מהירות הלישה לבינונית גבוהה ולשים כ 6-7 דקות.

מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות באותה המהירות.

הבצק בתום הלישה צריך להיות חלק ומבריק.

מניחים לתפיחה מכוסה.

 

אופציה 1

בטמפרטורת חדר עד להכפלת נפח כ 2-4 שעות. לאחר הכפלת הנפח מקפלים את הבצק בעדינות ומחלקים לכדורים, לפי גודל הפיצות שאנו מעוניינים בהם.

מניחים למנוחה לחצי שעה לפחות, מכוסה, לאחר חצי שעה פותחים את הכדורים לפיצות ואופים.

 

אופציה 2

במידה ורוצים להכין את הבצק למחרת מניחים להתפחה של שעה-שעתיים בטמפרטורת חדר. לאחר מכן מחלקים לכדורים, מקמחים ומעבירים לקופסת פלסטיק למקרר עד לשימוש (8-48 שעות). מעבירים את הבצק לטמפרטורת חדר מינימום לשעתיים (אפשר גם יותר – 3-4 שעות). פותחים לפיצות ואופים.

 

אופציה 3

במידה ובחרתם באופציה השנייה, והכנתם הרבה כדורים, ניתן להעביר את הכדורים למקפיא במקום למקרר, רק להקפיד לפני שימוש להעביר למקרר לילה קודם להפשרה ואז להמשיך משם.

פיצה

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד