
1 ק”ג קמח פיצה
640 גרם מים
4 גרם שמרים
20 גרם דבש / סוכר (במידה ומתפיחים מעל 8 שעות ניתן לוותר)
24 גרם מלח
לשים את כל המרכיבים, מלבד המלח, במיקסר במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד,
מגבירים את מהירות הלישה לבינונית גבוהה ולשים כ 6-7 דקות.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות באותה המהירות.
הבצק בתום הלישה צריך להיות חלק ומבריק.
מניחים לתפיחה מכוסה.
אופציה 1
בטמפרטורת חדר עד להכפלת נפח כ 2-4 שעות. לאחר הכפלת הנפח מקפלים את הבצק בעדינות ומחלקים לכדורים, לפי גודל הפיצות שאנו מעוניינים בהם.
מניחים למנוחה לחצי שעה לפחות, מכוסה, לאחר חצי שעה פותחים את הכדורים לפיצות ואופים.
אופציה 2
במידה ורוצים להכין את הבצק למחרת מניחים להתפחה של שעה-שעתיים בטמפרטורת חדר. לאחר מכן מחלקים לכדורים, מקמחים ומעבירים לקופסת פלסטיק למקרר עד לשימוש (8-48 שעות). מעבירים את הבצק לטמפרטורת חדר מינימום לשעתיים (אפשר גם יותר – 3-4 שעות). פותחים לפיצות ואופים.
אופציה 3
במידה ובחרתם באופציה השנייה, והכנתם הרבה כדורים, ניתן להעביר את הכדורים למקפיא במקום למקרר, רק להקפיד לפני שימוש להעביר למקרר לילה קודם להפשרה ואז להמשיך משם.
*פסח* שימו לב: על מנת לקבל משלוח עד לערב חג הפסח, יש להזמין עד לתאריך 31.3.25. לאחר תאריך זה- לא נוכל להתחייב על כך. בין התאריכים 11-19.4.25 האתר יהיה סגור להזמנות ולא יהיה מענה טלפוני, חוזרים לאחר חג הפסח סגור