פוקאצ'ה ללא גלוטן – "מולינו"
כשעה
קל
2 פוקאצ'ות גדולות
חומרים
500 גר' תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)
550 מ"ל מים
12 גר' (כף ועוד טיפה) שמרים יבשים
35 גר' שמן זית
15 גר' סוכר
15 גר' מלח
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק יחד ולשים כ- 5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 3 דקות במהירות בינונית.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן.
- בעזרת קלף או סכין חדה מחלקים את הבצק לחתיכות של 200-300 גר'.
- מרדדים ומשטחים עם הידיים לצורה עגולה ושטוחה.
- מתפיחים כ- 45 דקות עד שעה מכוסה במגבת לחה.
- מפזרים על הפוקאצ'ה שמן זית, רוזמרין, עגבניות, גבינה וכו'.
- מחממים תנור ל – oC
- אופים את הפוקאצ'ה כ- 10 דקות עד הזהבה.