עוגת קצפת ואננס ללא גלוטן – "מולינו"
כשעה וחצי
קל
עוגה אחת
חומרים
לבלילה:
500 גרם תערובת "מולינו" להכנת מאפינס ועוגות בחושות (אריזה ורודה)
200 גר' סוכר (כ-1 כוס)
200 גרם שמן קנולה/חמניות
6 ביצים
60 מ"ל (כ- 1/4 כוס) שמנת מתוקה
לציפוי:
קופסת שמנת מתוקה 38%
קופסת שימורים של אננס*
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבלילה ומקציפים כ- 3 דקות.
- שופכים את הבלילה לתבנית עוגה עגולה 24 ס"מ או 26 ס"מ.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב וקיסם אשר ננעץ בה יוצא יבש.
- מצננים את העוגה היטב ובינתיים מקציפים את השמנת כ- 4 דקות עד לקבלת קצפת יציבה.
- מסננים את האננס מהנוזלים.
- כאשר העוגה התקררה, חוצים אותה לרוחבה, מסירים את חלקה העליון ומניחים אותו בצד.
- מורחים על העוגה מחצית מהקצפת ומחצית מהאננס המשומר, מחזירים את החלק העליון ומורחים עליו את שארית הקצפת ואת שארית האננס.
* ניתן להחליף את האננס בכל פרי העולה על רוחכם.