עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן – "מולינו"
כשלוש שעות
קל
עוגה אחת
חומרים
לבצק:
300 גרם (כ- 1.5 כוסות) תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)
120 גרם (חצי כוס) סוכר
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
2 כפיות אבקת אפיה (כ- 20 גר')
למילוי:
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר (120 גרם)
500 גרם (2 קופסאות) גבינה לבנה
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מניחים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת פירורים.
- על תבנית עגולה (24 ס"מ) שופכים חצי מהתערובת ומהדקים היטב לתבנית.
- את המחצית השנייה של הפירורים מפזרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20-25 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
- מצננים היטב.
- מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה ומקפלים פנימה את הגבינה הלבנה.
- שופכים את התערובת על בסיס העוגה האפוי ומכניסים למקפיא לשעה אחת או לכמה שעות במקרר.
- מפוררים את הבצק האפוי הנותר ומפזרים מעל העוגה.