לקוחות יקרים, החנות האינטרנטית תשוב ותיפתח להזמנות ביום רביעי במוצאי החג. חג שמח וכשר

לקוחות יקרים,
החנות האינטרנטית תשוב ותיפתח להזמנות ביום רביעי במוצאי החג. חג שמח וכשר

מתכונים

לחם שיפון צרפתי

כשלוש שעות
בינוני
4 כיכרות

חומרים

מחמצת:

90 ג' מחמצת אם

380 ג' קמח שיפון / קמח T170

380 מ"ל מים ב-40 מעלות

 

לבצק:

1.5 ק"ג קמח שיפון

850 ג' מחמצת

37 ג' מלח

2 ג' שמרים יבשים

1-1.100 ליטר מים ב-60 מעלות

אופן ההכנה

מחמצת:

מערבבים את כל חומרי המחמצת, להניח ל-3 שעות בטמפרטורת החדר ולעוד 12 שעות במקרר.

 

בצק:

מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים, כולל המחמצת, ולשים במהירות נמוכה 5-7 דקות.

מעמידים להתפחה ראשונה – שעה.

שוקלים כיכרות של 800 ג', מעצבים בידיים רטובות לצורה של כדור ומניחים להתפחה בסלסלות התפחה מקומחות היטב, כשעה.

מחממים תנור ל-260 מעלות.

אופים, עם הרבה אדים, ב-260 מעלות למשך 20 דקות, מורידים ל-220 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.

מצננים היטב לפני פריסה.

לחם שיפון 100%

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד