תפריט

מתכונים

לחם שיפון צרפתי

כשלוש שעות
בינוני
4 כיכרות

חומרים

מחמצת:

90 ג' מחמצת אם

380 ג' קמח שיפון / קמח T170

380 מ"ל מים ב-40 מעלות

 

לבצק:

1.5 ק"ג קמח שיפון

850 ג' מחמצת

37 ג' מלח

2 ג' שמרים יבשים

1-1.100 ליטר מים ב-60 מעלות

אופן ההכנה

מחמצת:

מערבבים את כל חומרי המחמצת, להניח ל-3 שעות בטמפרטורת החדר ולעוד 12 שעות במקרר.

 

בצק:

מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים, כולל המחמצת, ולשים במהירות נמוכה 5-7 דקות.

מעמידים להתפחה ראשונה – שעה.

שוקלים כיכרות של 800 ג', מעצבים בידיים רטובות לצורה של כדור ומניחים להתפחה בסלסלות התפחה מקומחות היטב, כשעה.

מחממים תנור ל-260 מעלות.

אופים, עם הרבה אדים, ב-260 מעלות למשך 20 דקות, מורידים ל-220 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.

מצננים היטב לפני פריסה.

לחם שיפון 100%

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד