לקוחות יקרים, גם בימים אלה טחנת הקמח והחנות עובדות במלוא המרץ. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך ה- 31.3.2020 . ניתן להגיע ולקנות בחנות המפעל עד לתאריך 7.4.2020. החנות תשוב ותיפתח מיד לאחר חג הפסח. חג שמח וכשר

לקוחות יקרים, גם בימים אלה טחנת הקמח והחנות עובדות במלוא המרץ. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך ה- 31.3.2020 . ניתן להגיע ולקנות בחנות המפעל עד לתאריך 7.4.2020.
החנות תשוב ותיפתח מיד לאחר חג הפסח. חג שמח וכשר

מתכונים

לחם שיפון מלא

3 שעות + לילה
קל

חומרים

בצק:

1 ק"ג קמח שיפון מלא "קמח הארץ"

850 מ"ל מים פושרים

500 ג' מחמצת ב-100% הידרציה

2 ג' שמרים יבשים

20 ג' מלח

 

מחמצת:

50 ג' מחמצת אם

250 ג' קמח מלא "קמח הארץ"

250 מ"ל מים

 

אופן ההכנה

מחמצת:

מערבבים את כל החומרים ומשאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, לקבלת מחמצת פעילה ותוססת.

 

בצק:

מניחים את כל החומרים, כולל המחמצת, בקערה ולשים במהירות איטית 5 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לתפיחה איטית במקרר למשך הלילה.

מחלקים את הבצק לחתיכות של כ-500 ג', יוצרים כדורים ומניחים בקערה מקומחת היטב. מעמידים להתפחה כשעה-שעתיים בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל-260 מעלות.

מעבירים אתה כיכרות למשטח עץ/תבנית עם הנייר אפייה, כאשר החלק התחתון נשאר למטה. מעבירים לתנור לאפייה של 10 דקות ב-260 מעלות עם אדים (ניתן להכניס קערת מים חמים לתחתית התנור, או להשתמש בשפריצר) ועוד כ-35 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות, ללא אדים.

מניחים להתקרר היטב על רשת לפני הפריסה.

לחם שיפון מלא 3

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד