תפריט

מתכונים

לחם שיפון מלא

3 שעות + לילה
קל

חומרים

בצק:

1 ק"ג קמח שיפון מלא "קמח הארץ"

850 מ"ל מים פושרים

500 ג' מחמצת ב-100% הידרציה

2 ג' שמרים יבשים

20 ג' מלח

 

מחמצת:

50 ג' מחמצת אם

250 ג' קמח מלא "קמח הארץ"

250 מ"ל מים

 

אופן ההכנה

מחמצת:

מערבבים את כל החומרים ומשאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, לקבלת מחמצת פעילה ותוססת.

 

בצק:

מניחים את כל החומרים, כולל המחמצת, בקערה ולשים במהירות איטית 5 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לתפיחה איטית במקרר למשך הלילה.

מחלקים את הבצק לחתיכות של כ-500 ג', יוצרים כדורים ומניחים בקערה מקומחת היטב. מעמידים להתפחה כשעה-שעתיים בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל-260 מעלות.

מעבירים אתה כיכרות למשטח עץ/תבנית עם הנייר אפייה, כאשר החלק התחתון נשאר למטה. מעבירים לתנור לאפייה של 10 דקות ב-260 מעלות עם אדים (ניתן להכניס קערת מים חמים לתחתית התנור, או להשתמש בשפריצר) ועוד כ-35 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות, ללא אדים.

מניחים להתקרר היטב על רשת לפני הפריסה.

לחם שיפון מלא 3

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד