לקוחות יקרים, בחג הפסח אנחנו סגורים. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך 13.4.2022 בחצות. החנות תשוב ותפתח מיד עם צאת חג הפסח. חג שמח וכשר!

לקוחות יקרים, בחג הפסח אנחנו סגורים. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך 13.4.2022 בחצות. החנות תשוב ותפתח מיד עם צאת חג הפסח. חג שמח וכשר!

לקוחות יקרים,
החנות האינטרנטית תשוב ותיפתח להזמנות ביום רביעי במוצאי החג. חג שמח וכשר

מתכונים

לחם ח'וראסאן 100%

6 שעות
בינוני
3 כיכרות

חומרים

1 ק"ג קמח ח'וראסאן "קמח הארץ"
300 ג' מחמצת "קשה" (50-70% הידרציה)
850 ג' מים
20 ג' מלח
*אפשר להוסיף 2 גר' שמרים – לא חובה.
 

אופן ההכנה

1. אוטוליזה – מערבבים במיקסר את הקמח ובערך ⅔ מכמות המים, עד איחוד מוחלט של החומרים.
מניחים 20-30 דקות לנוח.
2. מוסיפים את המחמצת ושארית המים, לשים במהירות נמוכה כ-3 דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה איטית לכ-2 דקות נוספות, מגבירים למהירות גבוהה ולשים כ-4 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש מאוד.
3. מוציאים מהמיקסר לקערה או קופסת פלסטיק משומנת קלות- מניחים את הבצק למנוחה של כשעה ולאחר מכן עושים קיפול ראשון.
4. משאירים לעוד שעה לנוח ולאחר מכן קיפול נוסף.
5. חיתוך ושקילת הבצק – שלושה כיכרות של 700 ג'.
6. עיצוב ראשוני ומנוחה של חצי שעה.
7. עיצוב סופי בסלסלות התפחה.
8. התפחה סופית של כ-3-4 שעות, או לילה במקרר (עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו כ-1.8%).
9. אפייה – 230 מעלות עם לחות (תבנית עם מים רותחים), ל-15 דקות ראשונות.
לאחר מכן מורידים ל-180 מעלות ל-20 דקות נוספות.
10. צינון על רשת למשך כשעה לפחות.
 
בתיאבון!?
*הטמפרטורה ומשך זמן האפייה עשויים להשתנות בין תנור לתנור
IMG_20211019_160234

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד