לקוחות יקרים, גם בימים אלה טחנת הקמח והחנות עובדות במלוא המרץ. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך ה- 31.3.2020 . ניתן להגיע ולקנות בחנות המפעל עד לתאריך 7.4.2020. החנות תשוב ותיפתח מיד לאחר חג הפסח. חג שמח וכשר

לקוחות יקרים, גם בימים אלה טחנת הקמח והחנות עובדות במלוא המרץ. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך ה- 31.3.2020 . ניתן להגיע ולקנות בחנות המפעל עד לתאריך 7.4.2020.
החנות תשוב ותיפתח מיד לאחר חג הפסח. חג שמח וכשר

מתכונים

לחם איינקורן וכוסמין עם גרעיני צ'יה (טוביאס פאף)

3 שעות
בינוני
4 כיכרות

חומרים

נוסחת השרייה:

125 ג' שיבולת שועל "קמח הארץ"

60 ג' צ'יה

60 ג' קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"

875 מ"ל מים רותחים

 

מערבבים הכל יחד ושמים למנוחה של כשעתיים.

 

לבצק:

560 ג' קמח איינקורן "קמח הארץ"

500 ג' קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"

30 ג' מלח

35 ג' מחמצת

4 ג' שמרים  יבשים

250 מ"ל מים

אופן ההכנה

שמים במיקסר את העיסה שהשרינו עם כל החומרים הנ"ל.

לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות ובמהירות גבוהה כ-5 דקות נוספות,

עד לקבלת בצק רך ויחסית דביק.

מניחים את הבצק להתפחה של כשעה (ניתן גם ללילה במקרר).

יוצרים כיכרות של 600 ג', מעצבים לכדור ומניחים לנוח כ-5 דקות.

עיצוב סופי – מעצבים לכיכר מוארכת וממנה יוצרים צורה של חצי סהר.

מתפיחים כשעה.

מחממים תנור ל-240 מעלות.

אופים עם לחות (קערה עם מים בתחתית התנור) כ-20 דקות.

מורידים את הטמפרטורה ל-200 ואופים 25 דקות נוספות, ללא המים.

מצננים לפחות כשעה לפני פריסה.

לחם איינקורן כוסמין 1

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד