לחם ח'וראסאן 100%

זמן הכנה: 6 שעות

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 3 כיכרות

חומרים:

1 ק"ג קמח ח'וראסאן "קמח הארץ"
300 ג' מחמצת "קשה" (50-70% הידרציה)
850 ג' מים
20 ג' מלח
*אפשר להוסיף 2 גר' שמרים – לא חובה.
 

אופן ההכנה

1. אוטוליזה – מערבבים במיקסר את הקמח ובערך ⅔ מכמות המים, עד איחוד מוחלט של החומרים.
מניחים 20-30 דקות לנוח.
2. מוסיפים את המחמצת ושארית המים, לשים במהירות נמוכה כ-3 דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה איטית לכ-2 דקות נוספות, מגבירים למהירות גבוהה ולשים כ-4 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש מאוד.
3. מוציאים מהמיקסר לקערה או קופסת פלסטיק משומנת קלות- מניחים את הבצק למנוחה של כשעה ולאחר מכן עושים קיפול ראשון.
4. משאירים לעוד שעה לנוח ולאחר מכן קיפול נוסף.
5. חיתוך ושקילת הבצק – שלושה כיכרות של 700 ג'.
6. עיצוב ראשוני ומנוחה של חצי שעה.
7. עיצוב סופי בסלסלות התפחה.
8. התפחה סופית של כ-3-4 שעות, או לילה במקרר (עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו כ-1.8%).
9. אפייה – 230 מעלות עם לחות (תבנית עם מים רותחים), ל-15 דקות ראשונות.
לאחר מכן מורידים ל-180 מעלות ל-20 דקות נוספות.
10. צינון על רשת למשך כשעה לפחות.
 
בתיאבון!?
*הטמפרטורה ומשך זמן האפייה עשויים להשתנות בין תנור לתנור

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן