קיש ירקות קלויים ללא גלוטן – מולינו ירוק

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 יחידות גדולות

חומרים:

300 גרם תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח

חצי כוס שמנת חמוצה

חצי כוס מים קרים

 

למילוי:

150 גר' גבינת ריקוטה או שמנת חמוצה

150 גר' גבינה בולגרית/פטה

100 גר' גבינה קשה מגוררת (מוצרלה/צהובה/גאודה/פרמזן וכו')

כוס וחצי ירק קלוי לבחירתכם- אנחנו הלכנו על קישואים (יעבוד מעולה גם עם פלפלים, חצילים וכו').
מלח, פלפל, אגוז מוסקט- לפי הטעם

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה והמים הקרים ולשים עד קבלת בצק. במידת הצורך ואם הבצק לא מתחבר ניתן להוסיף עוד כמה כפות של מים קרים.
  • מוציאם את הבצק למשטח עבודה, מחלקים לשתי חתיכות שוות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל30-60 דקות רק עד להתייצבות.
  • על נייר אפייה מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ- 20 ס"מ.
  • מערבבים את כל הגבינות ומורחים חצי מהתערובת על הקיש. מפזרים את הקישואים הקלויים ומזלפים שמן זית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 40-50 דקות עד להשחמה.

    * זמן האפייה עשוי להשתנות בין התנורים השונים

    בתיאבון!

    צילום: ניצן לוינסון שדה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן