לחם איינקורן וכוסמין עם גרעיני צ'יה (טוביאס פאף)

זמן הכנה: 3 שעות

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 4 כיכרות

חומרים:

נוסחת השרייה:

125 ג' שיבולת שועל "קמח הארץ"

60 ג' צ'יה

60 ג' קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"

875 מ"ל מים רותחים

 

מערבבים הכל יחד ושמים למנוחה של כשעתיים.

 

לבצק:

560 ג' קמח איינקורן "קמח הארץ"

500 ג' קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"

30 ג' מלח

35 ג' מחמצת

4 ג' שמרים  יבשים

250 מ"ל מים

אופן ההכנה

שמים במיקסר את העיסה שהשרינו עם כל החומרים הנ"ל.

לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות ובמהירות גבוהה כ-5 דקות נוספות,

עד לקבלת בצק רך ויחסית דביק.

מניחים את הבצק להתפחה של כשעה (ניתן גם ללילה במקרר).

יוצרים כיכרות של 600 ג', מעצבים לכדור ומניחים לנוח כ-5 דקות.

עיצוב סופי – מעצבים לכיכר מוארכת וממנה יוצרים צורה של חצי סהר.

מתפיחים כשעה.

מחממים תנור ל-240 מעלות.

אופים עם לחות (קערה עם מים בתחתית התנור) כ-20 דקות.

מורידים את הטמפרטורה ל-200 ואופים 25 דקות נוספות, ללא המים.

מצננים לפחות כשעה לפני פריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן