פוקאצ’ה או פיצה

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: קל

כמות יח': כ- 12 פוקאצ'ות או 5 פיצות משפחתיות

חומרים:

1 ק”ג קמח פיצה ופוקאצ’ה “קמח הארץ”

800 גר’ מים

5 גר’ שמרים יבשים או 250 גר’ מחמצת

25 גר’ מלח

25 גר’ סוכר

 

אופן ההכנה

 

  • בקערת המיקסר שמים 700 מ”ל מים (100 מ”ל משאירים בצד), מוסיפים שמרים/מחמצת עד להמסה/עיסה אחידה. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח ולאחר ערבוב ראשוני מעלים למהירות גבוהה למשך כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי.
  • בהדרגה מוסיפים את ה100 מ”ל המים שנשארו עד שהבצק מתרכך שוב.
  • מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
  • מחלקים לחתיכות של 150 גר’ (פוקאצ’ה) או 300 גר’ (פיצה). מעצבים בצורת כדור ומשאירים להתפחה נוספת של כחצי שעה. בשלב הזה אפשר להקפיא את הבצק אם מעוניינים בכך.
  • פותחים את הבצק ומעצבים את הצורה הרצויה – פיצה או פוקאצ’ה ומניחים לעוד התפחה של כחצי שעה.
  • מחממים תנור לטמפרטורת מקסימום (260-270 מעלות)
  • לפני ההכנסה לתנור משטחים את הבצק בעזרת האצבעות, מזלפים שמן זית ומעט מלח גס ומכניסים לאפייה של כ-10 דקות עד הזהבה. אפשר להוסיף רוטב עגבניות, גבינה, ירקות ועוד לפי הטעם.

** אפשר גם להתפיח לילה במקרר, במקרה כזה יש להוריד את כמות השמרים לפחות בחצי.

 

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן