לחם מחמצת דורום וח'וראסאן / עליזה זייתון

רמת קושי: בינוני

חומרים:

240 גרם קמח חיטת דורום סמולינה (80%)
48 גרם קמח ח'וראסאן (16%)
12 גרם קמח מלא (4%)
210 גרם מים (70%)+48 גרם מים נוספים הוסיפו יחד עם מלח (16%) הידרציה כוללת 86%
מחמצת 60 גרם (20%)
6 גרם מלח (2%)

אופן ההכנה

מערבבים מים עם כל הקמח, מכסים ונותנים לנוח לילה (על שולחן העבודה לאוטוליזה-זה היתרון של החורף).
במהלך האוטוליזה הקמח סופג את המים, לספיגה מלאה. זה יפעיל את התפתחות הגלוטן.
בבוקר מוסיפים את המחמצת.
במלוש- במהירות נמוכה לשים למשך 2-3 דקות, עוברים למהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד שהקמח נטמע במלואו והבצק אחיד.
מכסים, משאירים למנוחה של 30 דקות.
מוסיפים את המלח והמים הנותרים.
מערבבים במהירות נמוכה למשך 7- 9 דקות, הבצק צריך לעלות על וו הלישה אבל עדיין להיות דביק בתחתית.
ממשיכים עם פיתוח הגלוטן ובניית המבנה על ידי ביצוע מתיחות וקיפולים.
1. & 30 דקות
2.& 40 דקות
3.& 45 דקות
אתם צריכים לראות בועות.
העלייה של הבצק בסיום ההתפחה צריכה להיות 50%.
מחלקים ומשאירים למנוחה לעוד 30 דקות.
מעצבים ומכניסים למקרר ל 13 עד 24 שעות.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן