ג'חנון ביתי / איתן גלר

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 25-30 יח' בגודל בינוני

חומרים:

1.5 קילו קמח לחם T630 / חיטה לבן עילית "קמח הארץ"
100 גרם סוכר חום / לבן
15 גרם אבקת אפייה
25 גרם מלח
650 מ"ל מים
100 גרם סילאן / דבש מהולים ב-50 מ"ל חמים.
250 גרם חמאה / מרגרינה / מחמאה

אופן ההכנה

בעזרת המיקסר לשים את כל הרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים לכמות הג׳חנונים הרצויה (כ-30) ומגלגלים את הכדורים.
נותנים לכדורים לנוח בתוך בריכת שמן (לכיסוי כמעט מלא של הג'חנונים) לפחות שעה וחצי.
לאחר המנוחה, פותחים כל כדור לעלה רחב ודק דק דק. מורחים בחמאה/מחמאה ומגלגלים לצורת ג׳חנון.
מסדרים את כל הג׳חנונים בתוך סיר ג'חנון עם לחם רטוב בתחתית ונייר אפייה- ניתן להוסיף עוד מעט דבש וחמאה.
אפשר להניח מעל עוד נייר אפייה וביצים.
אופים כל הלילה (9-13 שעות) על 100 מעלות

בתיאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן