פרעצל ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשעה וחצי

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 10-12 פרעצלס

חומרים:

500 גר' תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

450 מ"ל מים

10 גרם שמרים יבשים

50 גרם שמן זית

30 גרם סוכר

10 גרם מלח

 

לתמיסה:

1 ליטר מים

1 כף אבקת סודה לשתייה

1 כף סילאן

לפיזור מעל הפרעצלס:

מלח גס/זעתר או כל תוספת רצויה אחרת.

לתמיסה:

1 ליטר מים

1 כף אבקת סודה לשתייה

1 כף סילאן

לפיזור מעל הפרעצלס:

מלח גס/זעתר או כל תוספת רצויה אחרת.

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן וחותכים לחתיכות של כ100 גר' האחת.
  • יוצרים נחש מכל חתיכה ומגלגלים לצורה של פרעצל (לב או עיגול)
  • מתפיחים כ- 45 דק', מכוסה במגבת לחה.
  • בסיר גדול מביאים מים לרתיחה. מוסיפים אבקת סודה לשתיה וסילאן. מבשלים את הפרעצלס כחצי דקה מכל צד.
  • מנחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל מלח גס/זעתר או כל תוספת רצויה אחרת.
  • אופים בתנור שחומר מראש כ- 25 דקות עד קבלת צבע זהוב.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן