עוגת תפוחים הפוכה ברוטב טופי ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעה

רמת קושי: קל

כמות יח': עוגה אחת

חומרים:

250 גרם תערובת “מולינו” להכנת מאפינס ועוגות בחושות (אריזה ורודה)

4 תפוחים (איזה סוג שרוצים), מקולפים וחתוכים לשמיניות

1/4 כוס סוכר חום

3 ביצים

35 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שמן קנולה/חמניות

 

לרוטב טופי:

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה

כף דבש

קורט מלח

50 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • בתבנית עוגה עגולה (24 ס”מ), מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, מניחים את התפוחים על צידם הקמור (העגול) בעיגול מסודר. מפזרים מעל את רבע כוס הסוכר החום.
  • בקערת המיקסר מניחים את הביצים, השמן, השמנת המתוקה ותערובת ה”מולינו” ומקציפים במהירות גבוהה כ- 3 דקות.
  • שופכים את הבלילה על גבי התפוחים.
  • מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 40 דקות, עד אשר העוגה מקבלת גוון זהוב-שחום.
  • מצננים את העוגה ובינתיים מכינים את רוטב הטופי: בסיר מניחים את כל החומרים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשתי דקות תוך כדי בעבוע עדין.
  • בעדינות ובזהירות הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ויוצקים עליה את הרוטב.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן