חומרים:
700 ג’ קמח איינקורן “קמח הארץ”
300 ג’ קמח לחם T630 “קמח הארץ”
300 ג’ מחמצת “קשה” (50-70% הידרציה)
700 ג’ מים
25 ג’ מלח
*אפשר להוסיף 2 גר’ שמרים – לא חובה.
אופן ההכנה:
אוטוליזה – מערבבים במיקסר את שני סוגי הקמח, את המים ואת המחמצת, עד איחוד מוחלט של החומרים. מניחים לחצי שעה – שעה לנוח.
לאחר מכן, מוסיפים את המלח ועוד מעט מים, לפי צורך, לשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3-5 דקות במהירות גבוהה.
מוציאים מהמיקסר לקערה או קופסת פלסטיק משומנת קלות.
התפחה ראשונה – 2 שעות, עם 2 קיפולים כל חצי שעה.
חיתוך ושקילת הבצק – שלושה כיכרות של 700 ג’.
עיצוב ראשוני ומנוחה של חצי שעה.
עיצוב סופי בסלסלות התפחה.
התפחה סופית של כ-3-4 שעות, או לילה במקרר.
אפייה – 240 מעלות, עם לחות (קערת מים רותחים), ל-20 דקות ראשונות.
משך אפייה: כ-35 דקות לכיכרות הקטנים וכ-55 דקות לכיכרות הגדולים.
צינון על רשת למשך כשעה לפחות.
לקוחות יקרים משלוחים אשר יתקבלו עד לתאריך 10.4.24 יסופקו עד לערב החג. מעבר לתאריך זה ייתכן ויגיעו, אך לא נוכל להתחייב. סגור
דילוג לתוכן