לחם כפרי בסיסי

זמן הכנה: 40

רמת קושי: קשה

כמות יח': 6

חומרים:

1 ק”ג קמח חיטה 70% מלא “קמח הארץ”

840 מ”ל מים

10 ג’ שמרים יבשים

10 ג’ מלח

 

אפשרות – עד 200 ג’ תוספות כגון גרעיני חמנייה, דלעת, פשתן, שיבולת שועל, סובין…

אופן ההכנה

מניחים את החומרים בקערת המיקסר, לשים כ-10 דקות, עד קבלת בצק גמיש, דביק ומעט נוזלי.

במידה ורוצים להוסיף את התוספות מכניסים למיקסר לדקה נוספת של לישה.

מחלקים את הבצק ל-2 ומניחים בתבנית לחם משומנת, להתפחה של כשעה.

מחממים תנור ל-230 מעלות.

אופים עם לחות (קערת מים בתחתית התנור) ל-20 דקות.

מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות.

לאחר מכן מוציאים את הלחם מהתבנית ואופים ללא תבנית עוד 10 דקות.

זמן אפייה כולל כ-45 דקות.

מצננים לפחות כשעה לפני פריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן