חלה מתוקה ללא גלוטן – “מולינו” (ירוק) מתכון באדיבות גבריאלה ווינברגר

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: קל

כמות יח': 2 חלות

חומרים:

500 גרם תערובת מולינו רב תכליתית ללא גלוטן (אריזה ירוקה)

400-420 מ”ל מים פושרים

100 גר’ סוכר (1/2 כוס)

17 גר’ שמרים יבשים (2 כפות)

75 גר’ שמן/ שמן זית (שליש כוס)

20 גר’ דבש או סילאן (כף)

1 ביצה (M)

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים.
  2. מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים הרטובים ולשים מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. מכסים את הבצק במגבת ומניחים להתפחה של כשעה עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים צורות של חלות.
  5. אופים בתנור כרבע שעה בחום של 200 מעלות כרבע שעה ואז מורים ל- 180 מעלות ל- 15-20 דק נוספות.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן