שבלול גבינות ללא גלוטן – "מולינו"
2.5-3 שעות
קל
10-12 שבלולים
חומרים
350 גרם תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)
350 מ"ל מים
11 גרם שמרים יבשים
30 גרם שמן זית
8 גרם מלח
למילוי:
רוטב פסטו/טפנאד זיתים/עגבניות מיובשות
100 גרם גבינות קשות (צהובה מגוררת/מוצרלה/בולגרית/עיזים וכו')
אופן ההכנה
- מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ומחלקים את הבצק לשתי חתיכות שוות בגודלן ומרדדים כל אחת מהן למלבן באורך של כ- 25 ס"מ ורוחב של כ- 20 ס"מ.
- מורחים את ממרח הפסטו/טפנאד/עגבניות מיובשים ומפזרים את הגבינות הקשות מעל.
- מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים כל רולדה ל- 6 חתיכות ומניחים על נייר אפיה.
- מתפיחים כ- 45 דק', מכוסה במגבת לחה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, כ- 25-30 דק' עד קבלת צבע זהוב ויפה.