מתכונים

שבלול גבינות ללא גלוטן – "מולינו"

2.5-3 שעות
קל
10-12 שבלולים

חומרים

350 גרם תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)

350 מ"ל מים

11 גרם שמרים יבשים

30 גרם שמן זית

8 גרם מלח

 

למילוי:

רוטב פסטו/טפנאד זיתים/עגבניות מיובשות

100 גרם גבינות קשות (צהובה מגוררת/מוצרלה/בולגרית/עיזים וכו')

אופן ההכנה

 

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ומחלקים את הבצק לשתי חתיכות שוות בגודלן ומרדדים כל אחת מהן למלבן באורך של כ- 25 ס"מ ורוחב של כ- 20 ס"מ.
  • מורחים את ממרח הפסטו/טפנאד/עגבניות מיובשים ומפזרים את הגבינות הקשות מעל.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים כל רולדה ל- 6 חתיכות ומניחים על נייר אפיה.
  • מתפיחים כ- 45 דק', מכוסה במגבת לחה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, כ- 25-30 דק' עד קבלת צבע זהוב ויפה.

 

שבלול שמרים ללג 1

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד