תפריט

מתכונים

רוגלך שוקולד ללא גלוטן – "מולינו"

3.5 שעות
קל

חומרים

בצק:

400 ג' (3 כוסות) תערובת "מולינו"

15 ג' (3 כפיות) שמרים יבשים

120 ג' (חצי כוס) סוכר

3/4 כוס חלב

10 ג' (כפית) מלח

100 ג' חמאה רכה

 

מלית:

150 ג' (3/4 כוס) סוכר

120 ג' חמאה

75 ג' שוקולד מריר

35 ג' אבקת קקאו

20 ג' אבקת שקדים

אופציות נוספות: ממרח שוקולד וחלבה

אופן ההכנה

מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות, לקבלת בצק אחיד. מוציאים למשטח מקומח ב"מולינו" ויוצרים מהבצק צורת מלבן. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה (ניתן גם לשמור עד יומיים את הבצק במקרר).

 

בינתיים מכינים את המלית: ממיסים על אש קטנה חמאה ושוקולד, מוסיפים את הסוכר. מערבבים לאיחוד ומוסיפים את החומרים היבשים. מניחים בצד לחצי שעה – שעה להתמצקות המלית.

 

לאחר הקירור חותכים את הבצק לשניים. כל חתיכה מרדדים למלבן גדול ודק בעובי של כחצי ס"מ.

מורחים את המלית על גבי 2/3 מהבצק, מקפלים על הבצק את השליש התחתון (עם המלית) ועליו את השליש העליון ללא המלית. מרדדים שוב למלבן מאורך, בעובי חצי ס"מ.

חותכים את הבצק למשולשים לפי הגודל הרצוי ומגלגלים כל משולש לצורת רוגלך.

מעמידים להתפחה נוספת של כשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים את הרוגלך בביצה ואופים כחצי שעה, עד קבלת צבע זהוב ושחום.

ניתן למרוח את הרוגלך האפויים בסירופ סוכר (ביחס של 1:1 סוכר ומים).

רוגלך ללא גלוטן 2

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד