רוגלך שוקולד ללא גלוטן – "מולינו"
3.5 שעות
קל
חומרים
בצק:
400 גרם (3 כוסות) תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)
15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
120 גרם (חצי כוס) סוכר
3/4 כוס חלב
10 גרם (כפית) מלח
100 גרם חמאה רכה
מלית:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
120 גרם חמאה
75 גרם שוקולד מריר
35 גרם אבקת קקאו
20 גרם אבקת שקדים
אופציות נוספות: ממרח שוקולד וחלבה
אופן ההכנה
- מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות, לקבלת בצק אחיד. מוציאים למשטח מקומח ב"מולינו" ויוצרים מהבצק צורת מלבן. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה (ניתן גם לשמור עד יומיים את הבצק במקרר).
- בינתיים מכינים את המלית: ממיסים על אש קטנה חמאה ושוקולד, מוסיפים את הסוכר. מערבבים לאיחוד ומוסיפים את החומרים היבשים. מניחים בצד לחצי שעה – שעה להתמצקות המלית.
- לאחר הקירור חותכים את הבצק לשניים. כל חתיכה מרדדים למלבן גדול ודק בעובי של כחצי ס"מ.
- מורחים את המלית על גבי 2/3 מהבצק, מקפלים על הבצק את השליש התחתון (עם המלית) ועליו את השליש העליון ללא המלית. מרדדים שוב למלבן מאורך, בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הבצק למשולשים לפי הגודל הרצוי ומגלגלים כל משולש לצורת רוגעלך.
- מעמידים להתפחה נוספת של כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את הרוגעלך בביצה ואופים כחצי שעה, עד קבלת צבע זהוב ושחום.
- ניתן למרוח את הרוגעלך האפויים בסירופ סוכר (ביחס של 1:1 סוכר ומים).