פרעצל ללא גלוטן – "מולינו"
כשעה וחצי
בינוני
10-12 פרעצלס
חומרים
500 גר' תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)
450 מ"ל מים
10 גרם שמרים יבשים
50 גרם שמן זית
30 גרם סוכר
10 גרם מלח
לתמיסה:
1 ליטר מים
1 כף אבקת סודה לשתייה
1 כף סילאן
לפיזור מעל הפרעצלס:
מלח גס/זעתר או כל תוספת רצויה אחרת.
לתמיסה:
1 ליטר מים
1 כף אבקת סודה לשתייה
1 כף סילאן
לפיזור מעל הפרעצלס:
מלח גס/זעתר או כל תוספת רצויה אחרת.
אופן ההכנה
- מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן וחותכים לחתיכות של כ100 גר' האחת.
- יוצרים נחש מכל חתיכה ומגלגלים לצורה של פרעצל (לב או עיגול)
- מתפיחים כ- 45 דק', מכוסה במגבת לחה.
- בסיר גדול מביאים מים לרתיחה. מוסיפים אבקת סודה לשתיה וסילאן. מבשלים את הפרעצלס כחצי דקה מכל צד.
- מנחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל מלח גס/זעתר או כל תוספת רצויה אחרת.
- אופים בתנור שחומר מראש כ- 25 דקות עד קבלת צבע זהוב.