פיצה ללא גלוטן – מתאים לתערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (מולינו כחול)
כשעה וחצי
קל
2 פיצות גדולות
חומרים
רכיבים:
500 גר' תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)
450 מ"ל מים
12 גרם שמרים טריים או 4 גרם שמרים יבשים
18 גרם שמן זית
11 גרם מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
- מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ויוצרים כדורים של כ- 200 גרם, משמנים כל כדור היטב ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה.
- מוציאים מהניילון הנצמד , ופותחים כל כדור בעזרת האצבעות לפיצה בקוטר של כ20 ס"מ.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי (250 מעלות ). אופים כחמש דקות, מוציאים מהתנור, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים מוצרלה מגוררת ומחזירים לתנור לכ10 דקות נוספות.