לקוחות יקרים, החנות האינטרנטית תשוב ותיפתח להזמנות ביום רביעי במוצאי החג. חג שמח וכשר

לקוחות יקרים,
החנות האינטרנטית תשוב ותיפתח להזמנות ביום רביעי במוצאי החג. חג שמח וכשר

מתכונים

פוקאצ'ה או פיצה

כשעתיים
קל
כ- 12 פוקאצ'ות או 5 פיצות משפחתיות

חומרים

רכיבים:

1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה "קמח הארץ"

800 גר' מים

25 גר' שמרים יבשים

25 גר' מלח

25 גר' סוכר

250 גר' מחמצת אם  – רצוי מסוג   lievito madre

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר שמים מים (את ה- 700 מ"ל הראשונים), מוסיפים שמרים עד להמסה של השמרים. מוסיפים את הקמח, המחמצת, הסוכר, המלח ולאחר ערבוב ראשוני מעלים למהירות גבוהה למשך כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי
  • בהדרגה מוסיפים את המים הנוספים עד שהבצק מתרכך שוב.
  • מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
  • מחלקים לחתיכות של 150 גר' (פוקאצ'ה) או 300 גר' (פיצה). מעצבים בצורת כדור ומשאירים להתפחה נוספת של כחצי שעה. בשלב הזה אפשר להקפיא את הבצק אם מעוניינים בכך.
  • פותחים את הבצק ומעצבים את הצורה הרצויה – פיצה או פוקאצ'הנ ומניחים לעוד התפחה של כחצי שעה.
  • חממים תנור לטמפרטורת מקסימום (260-270 מעלות)
  • לפני ההכנסה לתנור משטחים את הבצק בעזרת האצבעות, מזלפים שמן זית ומעט מלח גס ומכניסים לאפייה של כ- 10-12 דקות עד הזהבה. אפשר להוסיף רסק עגבניות, גבינה, ירקות ועוד לפי הטעם.

** אפשר גם להתפיח לילה במקרר, במקרה כזה יש להוריד את כמות השמרים לפחות בחצי.

 

פוקאצה אנטון

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד