לקוחות יקרים,
החנות האינטרנטית תשוב ותיפתח להזמנות ביום רביעי במוצאי החג. חג שמח וכשר

מתכונים

פוקאצ'ה או פיצה

כשעתיים
קל
כ- 12 פוקאצ'ות או 5 פיצות משפחתיות

חומרים

רכיבים:

1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה "קמח הארץ"

800 גר' מים

25 גר' שמרים יבשים

25 גר' מלח

25 גר' סוכר

250 גר' מחמצת אם  – רצוי מסוג   lievito madre

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר שמים מים (את ה- 700 מ"ל הראשונים), מוסיפים שמרים עד להמסה של השמרים. מוסיפים את הקמח, המחמצת, הסוכר, המלח ולאחר ערבוב ראשוני מעלים למהירות גבוהה למשך כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי
  • בהדרגה מוסיפים את המים הנוספים עד שהבצק מתרכך שוב.
  • מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
  • מחלקים לחתיכות של 150 גר' (פוקאצ'ה) או 300 גר' (פיצה). מעצבים בצורת כדור ומשאירים להתפחה נוספת של כחצי שעה. בשלב הזה אפשר להקפיא את הבצק אם מעוניינים בכך.
  • פותחים את הבצק ומעצבים את הצורה הרצויה – פיצה או פוקאצ'הנ ומניחים לעוד התפחה של כחצי שעה.
  • חממים תנור לטמפרטורת מקסימום (260-270 מעלות)
  • לפני ההכנסה לתנור משטחים את הבצק בעזרת האצבעות, מזלפים שמן זית ומעט מלח גס ומכניסים לאפייה של כ- 10-12 דקות עד הזהבה. אפשר להוסיף רסק עגבניות, גבינה, ירקות ועוד לפי הטעם.

** אפשר גם להתפיח לילה במקרר, במקרה כזה יש להוריד את כמות השמרים לפחות בחצי.

 

פוקאצה אנטון

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד