פוקאצ'ה או פיצה
כשעתיים
קל
כ- 12 פוקאצ'ות או 5 פיצות משפחתיות
חומרים
רכיבים:
1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה "קמח הארץ"
800 גר' מים
25 גר' שמרים יבשים
25 גר' מלח
25 גר' סוכר
250 גר' מחמצת אם – רצוי מסוג lievito madre
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר שמים מים (את ה- 700 מ"ל הראשונים), מוסיפים שמרים עד להמסה של השמרים. מוסיפים את הקמח, המחמצת, הסוכר, המלח ולאחר ערבוב ראשוני מעלים למהירות גבוהה למשך כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי
- בהדרגה מוסיפים את המים הנוספים עד שהבצק מתרכך שוב.
- מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
- מחלקים לחתיכות של 150 גר' (פוקאצ'ה) או 300 גר' (פיצה). מעצבים בצורת כדור ומשאירים להתפחה נוספת של כחצי שעה. בשלב הזה אפשר להקפיא את הבצק אם מעוניינים בכך.
- פותחים את הבצק ומעצבים את הצורה הרצויה – פיצה או פוקאצ'הנ ומניחים לעוד התפחה של כחצי שעה.
- חממים תנור לטמפרטורת מקסימום (260-270 מעלות)
- לפני ההכנסה לתנור משטחים את הבצק בעזרת האצבעות, מזלפים שמן זית ומעט מלח גס ומכניסים לאפייה של כ- 10-12 דקות עד הזהבה. אפשר להוסיף רסק עגבניות, גבינה, ירקות ועוד לפי הטעם.
** אפשר גם להתפיח לילה במקרר, במקרה כזה יש להוריד את כמות השמרים לפחות בחצי.