עוגת תפוחים הפוכה ברוטב טופי ללא גלוטן – "מולינו"
כשעה
קל
עוגה אחת
חומרים
רכיבים:
250 גרם תערובת "מולינו" להכנת מאפינס ועוגות בחושות (אריזה ורודה)
4 תפוחים (איזה סוג שרוצים), מקולפים וחתוכים לשמיניות
100 גר' סוכר (כחצי כוס)
1/4 כוס סוכר חום
3 ביצים
35 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שמן קנולה/חמניות
לרוטב טופי:
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
כף דבש
קורט מלח
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
- בתבנית עוגה עגולה (24 ס"מ), מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, מניחים את התפוחים על צידם הקמור (העגול) בעיגול מסודר. מפזרים מעל את רבע כוס הסוכר החום.
- בקערת המיקסר מניחים את הביצים, השמן, הסוכר, השמנת המתוקה ותערובת ה"מולינו" ומקציפים במהירות גבוהה כ- 3 דקות.
- שופכים את הבלילה על גבי התפוחים.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 40 דקות, עד אשר העוגה מקבלת גוון זהוב-שחום.
- מצננים את העוגה ובינתיים מכינים את רוטב הטופי: בסיר מניחים את כל החומרים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשתי דקות תוך כדי בעבוע עדין.
- בעדינות ובזהירות הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ויוצקים עליה את הרוטב.