מאפה יווני מפנק / ניצן לוינסון שדה

זמן הכנה: כשעתיים (כולל אפייה)

רמת קושי: קל

כמות יח': 2 יחידות

חומרים:

לבצק:
500 גרם מולינו כחול
100 גרם חמאה מומסת
גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
2 כפיות מלח
60 גרם מים קרים

למלית:
גבינת טוב טעם שלמה
150 גרם בולגרית (לא מעודנת)
200 גרם מוצרלה מגורדת
250 גרם תרד
תבלינים לפי הטעם

70 גרם חמאה מומסת למריחה בין השכבות

אופן ההכנה

את כל חומרי הבצק מכניסים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת בצק רק ולא דביק – (לא לדאוג שהוא טיפה מתפרק) מעבירים למשטח וממשיכים ללוש בידיים עד לאיחוד.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומורחים שכבה של חמאה מומסת. מקפלים ל-3 כמו מעטפה, מרדדים שוב, מורחים חמאה ומקפלים. חוזרים על פעולה זו 4 פעמים, כשבפעם האחרונה מקפלים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

בזמן הזה מכינים את המילוי –
בסיר או במחבת מטגנים את התרד עד שהוא מצטמצם ומעירים לצינון.
מערבבים בקערה את הגבינות, קוצצים את התרד ומוסיפים לתערובת.

מוציאים את הבצק מקירור ומחלקים ל-2 חתיכות. מרדדים כל חתיכה בין שני ניירות אפייה, מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 30-40 דקות עד להשחמה (גם בתחתית).
מוציאים מהתנור, חותכים ונהנים!

צילום: ניצן לוינסון שדה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן