לחם מחמצת מקמח חיטה באיכות מובחרת E-wheat בציפוי שומשום מתכון של אודי גלילי
24 שעות
בינוני
2 כיכרות
חומרים
רכיבים לבצק:
560 קמח לבן עלית E-wheat
140 קמח מלא עלית E-wheat
525 מים
140 מחמצת
14 מלח
לציפוי: שומשום לבן
אופן ההכנה
- מערבבים קמח ומים בעזרת המיקסר עד לאיחוד וממתינים שעה (אוטוליזה).
- מוספים את המחמצת ולשים 2-3 דקות ולאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק אסוף וחלק.
- ממתינים 30 דקות ומבצעים קיפול ראשון.
- לאחר 45 דקות נוספות עושים קיפול שני ומשאירים למנוחה.
- לאחר 45 דקות נוספות עושים קיפול שלישי ומשאירים למנוחה של שעתיים וחצי.
- לאחר מכן עיצוב ראשון.
- מנוחה של 15 דקות ואז עוברים לעיצוב סופי.
- מצפים בשומשום ומעבירים למקרר לקירור של 7-20 שעות.
- אפייה – מחממים תנור וסיר במצב סטטי למשך 40 דק בחום 260 מעלות. מוציאים את הכיכר מהמקרר, חורצים ומכניסים ישר לסיר.
- אופים בסיר סגור למשך 20 דקות בחום של 260 מעלות, מסירים המכסה, מורידים את הטמפ' ל-230 מעלות וממשיכים לאפות לעוד 20-25 דק.