ג'חנון ביתי / איתן גלר

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 25-30 יח' בגודל בינוני

חומרים:

1.5 קילו קמח לחם T630 / חיטה לבן עילית "קמח הארץ"
100 גרם סוכר חום / לבן
15 גרם אבקת אפייה
25 גרם מלח
650 מ"ל מים
100 גרם סילאן / דבש מהולים ב-50 מ"ל חמים.
250 גרם חמאה / מרגרינה / מחמאה

אופן ההכנה

בעזרת המיקסר לשים את כל הרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים לכמות הג׳חנונים הרצויה (כ-30) ומגלגלים את הכדורים.
נותנים לכדורים לנוח בתוך בריכת שמן (לכיסוי כמעט מלא של הג'חנונים) לפחות שעה וחצי.
לאחר המנוחה, פותחים כל כדור לעלה רחב ודק דק דק. מורחים בחמאה/מחמאה ומגלגלים לצורת ג׳חנון.
מסדרים את כל הג׳חנונים בתוך סיר ג'חנון עם לחם רטוב בתחתית ונייר אפייה- ניתן להוסיף עוד מעט דבש וחמאה.
אפשר להניח מעל עוד נייר אפייה וביצים.
אופים כל הלילה (9-13 שעות) על 100 מעלות

בתיאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן