500 גרם קמח מולינו ירוק
530 מ״ל מים
12 גרם שמרים יבשים
20 גרם סוכר
15 גרם מלח
40 גרם שמן
מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק ולשים למשך 8 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם אחיד ומעט דביק.
מעבירים את הבצק להתפחה של שעה.
לאחר ההתפחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות, מחלקים ל-6 חתיכות שוות ויוצרים צורה של בייגל.
את הבייגל טובלים בקערה עם 2 כוסות מים עם 2 כפות סילאן ולאחר מכן מצפים בשומשום ומלח גס.
מתפיחים עוד 20 דקות נוספות ומעבירים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות ל-25-35 דקות.
*זמן האפייה עשוי להשתנות בין התנורים השונים
צילום: ניצן לוינסון שדה