פיתות מקמח מלא גס/ קמח כוסמין מלא/ 70%

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: קל

כמות יח': 20 פיתות

חומרים:

900 גר' קמח מלא גס "קמח הארץ"

100 גר' קמח אמר/איינקורן/קוראסן "קמח הארץ"

650-700 מ"ל מים

50 גר' שמן זית

50 גר' סוכר

10 גר' שמרים יבשים (ניתן להמיר ב- 200 גר' מחמצת)

20 גר' מלח.

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה מניחים את כל חומרי הבצק.
  • לשים במהירות נמוכה כ- 10 דקות ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה.
  • מעבירים לכלי משומן להתפחה של כשעה וחצי עד להכפלת הנפח או לחילופין לילה במקרר (ניתן לשמור את הבצק כ- 24 שעות בקירור).
  • מחלקים ליחידות של 100 גר'. מכדררים ומניחים למנוחה, מכוסה כרבע שעה.
  • מרדדים כל כדור לפיתה בעובי של כחצי ס"מ.
  • מתפיחים התפחה שנייה של כחצי שעה.
  • אופים ב- 260-270 מעלות (המקסימום שהתנור מגיע אליו).
  • אופים כ- 5-7 דקות – זמן האפייה ישתנה לפי חום התנור, עד שהפיתות מתפיחות ומשחימות מעט.

 

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן