תפריט

מתכונים

קרקר מחמצת כוסמין מלא

שעתיים
קל
תבנית

חומרים

200 ג' (1 כוס) מחמצת

65 ג' (1/3 כוס) שמן זית

30 ג' (1 כף) דבש

225 ג' (כוס ושליש) קמח כוסמין מלא "קמח הארץ" (ניתן להמיר חצי כמות בקמח חיטה/שיפון מלא)

10 ג' (כפית) מלח

30 ג' (2 כפות) גרעיני פשתן

15 ג' (כף) שומשום

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הבצק יחד, לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי, ניתן להוסיף 2-3 כפות מים לאיחוד.

מניחים להתפחה של כשעה.

לאחר מכן יוצרים מהבצק ארבעה כדורים ונותנים לנוח לעוד כעשר דקות.

מרדדים כל כדור על נייר אפייה, לעובי הדק ביותר האפשרי. חותכים למעוינים.

אופים בתנור שחומם מראש ל-190-200 מעלות, כרבע שעה, עד לקבלת צבע שחום.

יש לשים לב שהקרקרים לא נשרפים.

קרקר מחמצת כוסמין מלא 2

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד