סופגניות על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן – "מולינו"
כשעה וחצי
קל
10-12 סופגניות
חומרים
500 גרם תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)
450 מ"ל חלב או מים
100 גרם סוכר
15 גרם שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
70 גרם שמן קנולה
1 ביצה
ריבה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן.
- מרדדים משטח בעובי של כ- 1 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר של 6-7 ס"מ.
- מניחים להתפחה במקום חמים ולח, אפשר לכסות במגבת מטבח לחה.
- מתפיחים כשעה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר ומטגנים כדקה מכל צד. כאשר הצד הראשון שנטגן יהיה הצד שהיה למטה בזמן ההתפחה.
- בעזרת כפית ממלאים את הסופגניות בריבה ובוזקים אבקת סוכר.