מאמרים 

חשיבותו של  קמח מלא

 

היום ניתן לראות בשוק האוכל הרבה סוגי לחמים אך האם

קמח הלחם שאנו אוכלים לא אז למה באמת לאכול לחם קמח מלא,
מה הסגולות של קמח מלא ואיך הקמח המלא עוזר לנו ביום יום. 

 

אז למה ?

 

 

בקמח מלא מצויים המון סגולות רפואיות  


בזכות אותם מרכיבי חיטה בריאים:


נבט, אנדוספרם, מעטפת גרעין

פנימית,מעטפת גרעין חיצונית הנקראת סובין.


בנוסף לכך אותם סיבים תזונתיים הם לא

קלורים מה שעושה את הלחם הרבה פחות


משמין ובנוסף מעשיר בהמון חומצות אמינו,

מגנזיום ועוד מספר רכיבים החיונים לגופנו.

 


חומצות אמינו  

 

 

חומצות אמינו משמשות למספר פעולות חיוניות וחיוביות לגופנו.
מגוון ספורטאים למיניהם בעצם הבינו את חשיבות חומצות האמינו
החיוניות בגופנו, מתוך כ-23 חומצות אמינו בגופנו ע-9 הם חומצות
אמינו חיוניות מה שאומר שניתן להשיג אותן רק ממזון. ידוע שספורטאים
חייבים להזין את גופם בהרבה מאד חלבונים לבניית השריר והתאוששותו.

קמח מלא הוא אותו קמח המלא באותה בריאות. בנוסף לא רק בפן

הספורטיבי, חומצות אמינו המצויות באותו קמח בעצם משפרות את שגרת
חיינו גם פיזית וגם רגשית.
 


המגנזיום

 

 והנה עוד גורם תזונתי חשוב לגופנו, מינרל

הכי חיוני לגוף והוא המגנזיום.


קמח מלא מכיל מגנזיום,אותו מגנזיו בעצם

אחראי על תקינותו של הגוף

 

בשימושו משמש כחומר של השרירים

ולהרפייתם. מחסור במגנזיום יכול לגרום

 

לבלבול, מגרנות, קשיי נשימה ומוות במקרים

קיצוניים.המגנזיום מסייע להסדרת

 

קצב הלב ואיזון לחץ הדם מה שאומר

שהמגנזיום גם מוריד חרדות ומרגיע ובנוסף

מונע מחלות כרוניות כמו מחלת לב וסכרת.

 

 

לסיכום

 

 

 

קמח מלא מכיל עוד מגוון רחב של וויטמינים

 

הבריאים לגופנו שלא פירטנו במאמר.

 

בעצם ניתן להבין כי אותם ויטמינים משפרים

 

את איכות החיים שלנו ברמה היומיומית 

ומשפיעים עלינו ועל תפקוד הגוף שלנו ולכן

חשוב לשמור על תזונה מקמח

 

מלא.קמח הארץ עוסקת במגוון סוגים של

קמחים.

למידע נוסף עברו לדף

 

צור קשר ונחזור

 

אליכם בהקדם.