מאמרים 

קצת על קמח ללא גלוטן

לאחרונה יותר ויותר אנשים הפסיקו את צריכת הלחם בעקבות רגישות כזו או אחרת לגלוטן, קיימות מספר סיבות לדבר. במאמר ניגע בסיבות לאכילת קמח ללא גלוטן ונפרט על סגולותיו של אותו קמח.

 

   צליאק

 

 צליאק היא מחלה תורשתית הגורמת למערכת החיסון לתקוף בשוגג תאים בריאים בגוף בעקבות חשיפה לחומרים "מסוכנים", במקרה הזה גלוטן. 
אצל חולי צליאק הגלוטן מתפרש כחומר זר ומסוכן ובעקבות זאת הגוף מסרב לספוג את הגלוטן, דבר שגורם לבעיות שונות בגוף כגון: תת תזונה, עייפות, שלשולים קשים ועוד. אותם סימפטומים נובעים מכך שהצליאק גורמת לאי ספיגה של ויטמינים מסוימים הכרחיים המסייעים לתפקוד תקין של הגוף.
חולי צליאק חייבים להמנע מגלוטן ובשביל חולי צליאק, קמח ללא גלוטן הוא מרכיב תזונתי הכרחי.

 

   צרבת

 

 צרבת היא תופעה של צירוף סימפטומים של שיעולים, גרון שורף, לחץ בבית החזה, לפעמים לחץ הדומה להתקף לב ועד מספר תופעות לוואי. כול אחד מאיתנו סבל פעם מצרבת עם תופעות של שיעולים וגרון שורף.
תופעות של צרבת מופיעות בדרך כלל מאכילת מזון חריף, שוקולד מרובה, מזון שומני, אכילה "על הדרך" בתזונה לא מסודרת, ניהול אורך חיים לחוץ ואיך לא...גם אכילת גלוטן מרובה.

 

כיום יש מחקרים המראים כי הפחתת הגלוטן מורידה מאותם תסמיני הצרבת ואכילת קמח ללא גלוטן במקומו.

 

יתרונות של קמח ללא גלוטן גם מתבטאים בשינוי לטובה של מצביי הרוח ושיפור אורח החיים.

 

קמח הארץ מספקת קמח ללא גלוטן, קמח חיטה, קמח כוסמין וקמח מלא.

מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון: 08-6442224 או להכנס לדף צור קשר ולהשאיר את פרטיכם למידע נוסף.