עוגת גבינה ופירורים ללא גלוטן

1. כוס וחצי תערובת מולינו ללא גלוטן.

2. 1/2 כוס סוכר.

3. 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

4. 3 חלמונים.

5. 1 שקית אבקת אפיה.

מרכיבים

1.מערבבים יחד את כול חומרי הבצק עד לקבלת אחידות ורכות.​

2.להפריש כרבע מכמות הבצק לתבנית קטנה ולהדק בעדינות להכנת הפירורים.

3.את הכמות הגדולה הנותרת של הבצק,להדק בתבניות אפייה לקבלת תחתית ובסיס לעוגה.
לאפות את שתי התבניות בתנור 180 מעלות.כ-20דקות-חצי שעה עד להזהבה.
את התבנית עם הבצק לפירורים,יש לגרד מידי פעם עם מזלג תוך כדי האפייה.

4. לקרר היטב.

5.להקציף שמנת פתוקה עם פודינג וניל וסוכר עד שמתייצב ואז להוסיף בתנועות ערבוב קלות את הגבינה הלבנה או השמנת של פעם עם הג'לטין המומס.

6. לשפוך את תערובת השמנת והגבינה על תחתית העוגה.
לשטח היטב ולהכניס למקפיא כשעתיים.
7. להוציא מהמקפיא לאחר שהתייצב היטב.

8.לפורר את הבצק האפוי הנותר לפירורים מעל העוגה.
ניתן להוסיף רוטב פירות יער,פרוסות תותים או כול תוספת דומה ולהכניס למקרר.




 

אופן ההכנה

חומרים למילוי

1. 2 שמנת מתוקה

2. 1 אינסטנט פודינג וניל

3. 3/4 כוס סוכר

4. 500 גרם גבינה לבנה/ שמנת של פעם (ניתן לשלב)

5.ג'לטין מומס(לא חובה)

המתכון נבנה ע"י רונית מחלוף.