שאור כבסיס - אנומראל עוגן​

אנומראל עוגן, "אופה הכפר" מהבולונז'רים המובילים בארץ, חוקר לחם, ומורה הלחמים של בית ספר "בישולים". החל את דרכו מאחורי התנורים לפני כשנים וחצי עשורים. למד בצפון איטליה ובארץ  והקים את מאפיית "ריפתא" בכפר כליל, בה אפה אלפי ככרות ללא מיכון וחשמל בתנור לבנים על עצים. עבודה בתנאים בהם לא ניתן היה להסתמך על טכנולוגיה, אלא על ידע בלבד, הולידה הבנת עומק של אפייה מרמת הביצוע ועד רמת הכימיה, הביולוגיה והפיזיקה של האפייה.

 

כאן נלמד על מחמצות - שאור מההתחלה. מה זה, איך עובדים עם זה. נכין לחם שאור לבן פשוט ולחם שאור מלא . נבין את מושגי היסוד, טכניקות בסיס וניכנס לתוך חיידקים ושמרים ומה שביניהם.

 

הסדנאות הן שילוב בין מעשה לידיעה וכוללות עבודה יחד עם לימוד והבנה של מעשה הידיים.

אודות שאור כבסיס - אנומראל עוגן