קינמונים 

1. 500 גרם תערובת מולינו ללא גלוטן

2. 1 חבילת מחמאה 

3. 17 גרם שמרים יבשים

4. 1/4 כוס סוכר 

5. 2 ביצים
 
6. כ-200 מל מים פושרים

7. כ-220 מל מיץ תפוזים
 

מרכיבים

1.מערבבים יחד את כול החומרים היבשים יחד בקערה.

2.מסיפים בהדרגה את שאר החומרים הרטובים ולשים מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד רך ונעים. מניחים את הבצק להתפחה כשעה.

3.מחלקים את הבצק ל-3 חלקים,מרדדים על משטח עבודה וממלאים במלית\מחית קינמון.

4. חותכים לרצועות ברוחב 4-5 סמ' ומגלגלים לצורת שבלול\פרח.

5.מסדרים את כול הרצועות בתבנית עגולה,מורחים בחלמון ביצה ואופים בתנור 180 מעלות כחצי שעה-40 דק.עד להשחמה קלה.

6. מבשלים על הגז את כול החומרים לסירופ וכאשר הקינמונים אפויים ומוכנים שופכים את הסירופ מלמעלה.





 

אופן ההכנה

חומרים למילוי

1. מחית/ממרח קינמון.

לסירופ סוכר:כוס סוכר,כף סוכר וניל,כפית שטוחה אבקת קינמון,מעט מיץ לימון טרי.

לבשל על הגז עד שמתקבל סירופ אחיד.


 

המתכון נבנה ע"י רונית מחלוף.