פריקסה ללא גלוטן

1. 1000 גרם מולינו ללא גלוטן.

2. 17 גרם שמרים יבשים.

3. 4 כפות סוכר

4. כף מלח

5. 50 גרם שמן

6. 1050 גרם מים

7.למילוי:תפוחי אדמה מבושלים,סלט ירקות,ביצים קשות,לימון כבוש,סחוג

וכול מה שאוהבים.

מרכיבים

1.מערבבים את הקמח, השמרים היבשים והסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה.
 

2.מוסיפים את הביצה, החלמון, החלב, המים והחמאה ולשים במהירות איטית במשך 4 דקות
.

3.את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך 8 דקות, עד שהבצק רך וחלק (ומעט דביק).
 

4.מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מקמחים את שולחן העבודה ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
 

5.על כל עלה מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה מהודקת. כורכים כל שתי רולדות בצורת בורג ומניחים בתבנית "אינגליש קייק" מרופדת בנייר אפייה.
 

6.מכסים את התבניות במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.
 

7.מחממים תנור ל- 180 מעלות. 
 

8.מברישים את הרולדות בביצה הטרופה ואופים כ – 30 דקות עד להשחמה (זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור).
 

9.מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים אותן בסירופ הקר בעודן חמות.

אופן ההכנה