עוגת שמרים ללא גלוטן​​

500 גרם תערובת מולינו לאפייה ללא גלוטן

17 גרם שמרים יבשים (1 1/2 כפיות)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

1 ביצה

1 חלמון

180 מ"ל חלב (3/4 כוס)

360 מ"ל מים (1/2 1 כוסות)

100 גרם חמאה 

1/4 כפית מלח

להברשה לפני האפייה:

ביצה טרופה עם כפית מים

לסירופ סוכר (להברשה לאחר האפייה):

1/2 כוס סוכר

1 כוס מיםלהביא לרתיחה ולקרר

מלית לפי הטעם

רשימת מצרכים (לשתי עוגות)

  1. מערבבים את הקמח, השמרים היבשים והסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה.
  2. מוסיפים את הביצה, החלמון, החלב, המים והחמאה ולשים במהירות איטית במשך 4 דקות.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך 8 דקות, עד שהבצק רך וחלק (ומעט דביק).
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מקמחים את שולחן העבודה ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  5. על כל עלה מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה מהודקת. כורכים כל שתי רולדות בצורת בורג ומניחים בתבנית "אינגליש קייק" מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכסים את התבניות במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות. 
  8. מברישים את הרולדות בביצה הטרופה ואופים כ – 30 דקות עד להשחמה (זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור).
  9. מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים אותן בסירופ הקר בעודן חמות.

אופן ההכנה