מתכון ללחם קל ומהיר להכנה 18.01.2017

Blog featured image

רכיבים לכיכר אחת:

  • 2 כוסות קמח כוסמין
  • 1 כוס קמח טף
  • 2 כוסות קמח לבן 
  • 1 כפית סוכר חום 
  • 2 כפיות מלח 
  • 3 כפות זרעי דלעת
  • 1 כף זרעי פשתן
  • 3 כפות זרעי חמניה  
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 3 כוסות מים פושרים 
  • שמן לשימון התבניות

 

  1.  מערבבים את כל הרכיבים בכף לקבלת תערובת דביקה.
  2. ממלאים בתבנית משומנת ומרופדת את התערובת.
  3. מתפיחים בתבנית כשעה עד שעה וחצי.
  4.  מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות) ואופים עשר דקות בחום גבוה.
  5.  מנמיכים ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 30-40 דקות.
  6. כעבור כחצי שעה, אפשר להוציא את הלחמים מהתבניות כדי שישחימו ויתקררו.