מתכון להכנת עוגיות שיפון וקינמון 18.01.2017

Blog featured image

רכיבים לכ-70 עוגיות:

  •  1/2 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן קנולה או זרעי ענבים
  • 1/2 כוס סוכר חום דמררה
  • 1/2 2 כוסות קמח שיפון מלא או קמח חיטה מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה (2 כפיות)
  • 1 כפית קינמון טחון
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2.  מערבבים בקערה את המים, השמן והסוכר.
  3.  מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים היטב עם כף.
  4. שמים ½ מכמות הבצק על גבי נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים עד שהבצק מגיע לגודל 30 ס"מ על 30 ס"מ.
  5.  חותכים לריבועים ברוחב 5 ס"מ, ומחליקים את נייר האפייה לתבנית התנור.
  6. מכינים באותה צורה גם את החלק השני של הבצק.
  7. אופים 15-20 דקות, עד שהבצק משחים.
  8.  מוציאים ונותנים לעוגיות להתקרר.