מתכון ללחם כפרי בהיר 01.03.2017

Blog featured image

מרכיבים:

  • 1000 גרם תערובת לאפייה ללא גלוטן (קמח)
  • 900 גרם מים
  • 30 גר' מלח
  • 35 גר' שמן (מומלץ שמן זית)
  • 25 גר' שמרים
  • 25 גר' סירופ סוכר בהיר
  • 10 גר' סירופ סוכר כהה
  • 80 גרם גרעינים: פשתן/חמניה/דלעת וכו'
  1. מערבבים את כל הרכיבים חוץ מהשמן ולשים לישה איטית במיקסר עם וו לישה במשך כ-4 דקות ולישה מהירה כ-8 דקות (את השמן מוסיפים כדקה לפני סיום הלישה).
  2. מקמחים משטח עבודה בקמח ללא גלוטן. 
  3. מוציאים את הבצק מהמיקסר, ומרכזים לגוש. אין צורך בלישה נוספת או בקיפולים.
  4. מחלקים את הבצק לחתיכות של 400 גרם. מכדררים או מכינים בצורת באגט או לחמנייה.
  5. מטפיחים במשך 75 דקות בתא הטפחה בטמפרטורה של 40 מעלות ו-90% לחות, או מכסים בניילון נצמד ומגבת ומטפיחים במשך כשעה.
  6. אופים במשך כ-60 דקות בטמפרטורה של 210 מעלות עד להזהבה.