מתכון לסופגניות

 500 גרם תערובת מולינו ללא גלוטן

 17 גרם שמרים יבשים. 75 גרם סוכר

 525 גרם מים

 30 גרם שמן

 5 גרם מלח

 שמן לטיגון עמוק

רשימת מצרכים

1.בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קלות את הקמח עם השמרים והסוכר,תוך כדי לישה במהירות נמוכה מוסיפים את המים והשמן.

2.לאחר 2 דקות לישה מוסיפים את המלח,מעלים את המהירות לבינונית וממשיכים ללשו כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחי ועיסתי.

3.מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות בקמח ללא גלוטן,יוצרים כדורים
(כ-60 גרם גרם לכול כדור)ומשטחים אותם מעט.

4.מכסים במגבת לחה,מתפיחים עד להכפלת הנפח(כ-45 דקות עד שעה).

5.מחממים שמן בסיר טיגון ובעזרת כף שטוחה מעבירים את כדור הבצק כשהצד העליון נכנס ראשון לשמן.

6.מטגנים משני הצדדיםעד להזהבה.

7.בעזרת כף מחוררת מוציאים את הסופגניות ומניחים על נייר סופג.

8.מזריקים את המלית הרצויה.בודקים מעל  אבקת סוכר ומגישים חם

 

אופן ההכנה