מתכון ללחמניות

1000 גרם תערובת מילנו ללא גלוטן
1050 גרם מים
30 גר' מלח
35 גר' שמן (מומלץ שמן זית)
35 גר' שמרים יבשים
35 גר' סירופ סוכר​

רשימת מצרכים

1.מערבבים את כל הרכיבים חוץ מהשמן ולשים לישה איטית במיקסר עם וו לישה במשך כ-4 דקות ולישה מהירה כ-8 דקות (את השמן מוסיפים כדקה לפני סיום הלישה).
 

2.מקמחים משטח עבודה בקמח ללא גלוטן. 
 

3.מוציאים את הבצק מהמיקסר, ומרכזים לגוש. אין צורך בלישה נוספת או בקיפולים.

4.מחלקים את הבצק לחתיכות של 70 או 140 גרם. מכדררים או מכינים בצורת באגט או לחמנייה.
 

5.מטפיחים במשך שעה בתא הטפחה בטמפרטורה של 40 מעלות ו-90% לחות, או מכסים בניילון נצמד ומגבת ומטפיחים במשך כשעתיים.
 

6.אופים במשך 35 דקות (ל70 גרם) או במשך 40 דקות (140 גרם) בטמפרטורה של 210 מעלות עד להזהבה.​

אופן ההכנה