מתכון להכנת קיש מקמח כוסמין

רכיבים לבצק ל2 קישים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא 200 מ"ל יוגורט 3% שומן לפחות 2 כפיות מלח 

 

רכיבים למילוי לקיש אחד:

2 בטטות בינוניות

1 חבילה של גבינת חמד 5% (250 גרם)

1 קופסא של גבינת ריקוטה 5% (250 גרם)

2 ביצים

 ½ כוס (כחצי מיכל) שמנת לבישול 15%

עלים מ-2 ענפי טימין

כפית מלח

 ¼ כפית פלפל 

רשימת מצרכים

הכנת הבצק:

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והיוגורט עד שנוצר בצק רך ואחיד.
  2. יוצרים שני כדורים, משטחים אותם לצורת דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד.
  3. מקררים לפחות חצי שעה במקרר.

אופן ההכנה

הכנת המלית: 

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. 
  2. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות, בערך בגודל 2/2 ס"מ. 
  3. שמים את הקוביות על נייר אפייה ומזלפים בשמן זית. 
  4. מערבבים כך שכל הקוביות יהיו עטופות בשמן. 
  5. מפזרים מלח ופלפל ואופים כ-40 דקות, עד שהבטטה רכה ושחומה.
  6. בקערה גדולה מערבבים את כל שאר חומרי המלית: ריקוטה, גבינת חמד, ביצים, טימין, שמנת, מלח ופלפל. 
  7. מוסיפים את הבטטות הצלויות (שומרים כמה חתיכות בצד), ומערבבים היטב.​

הרכבה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

משמנים היטב את התבנית, מפזרים עליה מעט קמח ומנערים את עודפי הקמח.

מוציאים מהמקרר את אחד מכדורי הבצק, ועל משטח מקומח מרדדים לעלה עגול ודק מאוד (23 מ"מ).

מגלגלים את הבצק על מערוך ומעבירים לתבנית.

משאירים את השוליים גולשים כלפי חוץ.

מעבירים את המלית למרכז הבצק ומפזרים אותה בצורה אחידה. את שולי הבצק מקפלים פנימה על המילוי (כמו בתמונה).

מקשטים את התבנית בחתיכות הבטטה ששמרתם בצד, ובכמה עלי טימין.

אופים 20-30 דקות, עד שהפאי מזהיב והמלית יציבה.

מקררים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.