חלה ללא גלוטן

1. 500 גרם תערובת מולינו ללא גלוטן

2. 17 גרם שמרים יבשים

3. 2 כפות סוכר לבןכף שטוחה מלח

4. 500 מ"ל מים פושרים

5. 1/4 כוס שמן

רשימת מצרכים (לשתי עוגות)

1. לערבב את כול החומרים היבשים יחד.

2. ליצור גומה,לשפוך לתוכה את השמן ולכסות בעזרת כף.

3.להוסיף כ-300 מ"ל מים ולהתחיל ללוש,תוך כדי לישה 
להוסיף כל פעם מעט מים עד שמתקבלת עיסה רכה ולא דביקה.

4.בתום הלישה,להרטיב או לשמן מעט את שתי הידיים,ליצור כדור מהבצק ולכסות במגבת.

5.להניח להתפחה של שעה בערך במקום לא ממוזג.

6.לאחר שהבצק תפח,לחלק אותו לשתי חתיכות שוות ומכל חתיכה ליצור צורת חלה.

7.להניח להתפחה חוזרת כחצי שעה,למרוח בחלמון ולפזר שומשום מלעלה.

8.לאפות בחום של 200 מעלות כחצי שעה-40 דקות.

אופן ההכנה

המתכון נבנה ע"י רונית מחלוף