ג'חנון ללא גלוטן​

1. 500 גרם תערובת מולינו ללא גלוטן​.
2. כף סוכר חום.
3. חצי כף מלח.
4. 5 גרם אבקת אפייה
5. 400 מ"ל מים פושרים

מרכיבים

1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כול החומרים היבשים
לצקת כוס מים ולהמשיך בלישה אישית.

2. תוך כדי הלישה,להוסיף את יתרת המים וללוש עד שמתקבל בצק אחיד.

3. להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח.
יוצרים מהבצק צורת גליל מחלקים ל-6 כדורים חלקים.

4. טובלים כול כדור בקערת מים,ומניחים על מגש משומן למנוחה של שעה.

5. עוטפים את המגש בניילון נצמד ובמגבת לחה.

6. לאחר כשעה,משמנים קלות כול כדור ומרדדים לצורה של עלה.

7. מורחים על עלה בשכבה דקה של מרגרינה/חמאה מומסת.

8. משמנים היטב את כפות הידיים ומקפלים 1/3 בצק ימני פנימה,1/3 בצק שמאלי פנימה
ואז מגלגלים לצורת גליל.

9. מסדרים בסיר ג'חנון משומן קלות את כול הגלילים בצורת שתי וערב.

(ניתן להפריד באמצעות נייר אפיה) ואופים למשך 10-12 שעות בטמ' 110 מעלות​.

אופן ההכנה

לקיפולים

1. קערת מים.

2. חצי כוס שמן לשימון המטח וכדורי הבצק​.

3. 100 גרם מרגרינה(פרווה) או חמאה(חלבי)מומסת.